Největší srovnávač produktů v ČR

Jak vybrat cyklistické helmy?

Autor: Luboš Nehyba Publikováno: 09.11.2023
Jak vybrat cyklistické helmy?

Jak vybrat cyklistické helmy?

Vybrat si správnou cyklistickou helmu může být pro mnohé cyklisty náročný úkol. Je to důležité rozhodnutí, protože nejenže je cyklistická přilba nezbytná pro bezpečnost, ale také může ovlivnit komfort a pohodlí cyklisty. Proto je důležité, abyste se při výběru cyklistické helmy zaměřili na několik klíčových bodů, abyste zajistili, že vám bude dobře sloužit.

Vyberte správnou velikost

Nejdůležitějším krokem při výběru cyklistické helmy je zvolit správnou velikost. To je důležité, protože přilba musí dobře sedět, aby vám poskytla potřebnou ochranu. Velikosti cyklistických přileb se mohou lišit podle značky a typu, ale obecně se velikosti přileb pohybují od XS až po XL. Nejjednodušším způsobem, jak zjistit, jakou velikost potřebujete, je měření obvodu hlavy. Měření by mělo probíhat ve vzdálenosti asi 2 cm nad obočím a měření by mělo být prováděno kolem celé hlavy.

Vyberte správný typ

Existuje několik typů cyklistických přileb, které se liší tím, jak jsou navrženy a jakou ochranu poskytují. Například, otevřené přilby jsou ideální pro cyklisty, kteří jezdí na silnici, neboť poskytují lepší viditelnost. Na druhé straně, uzavřené přilby jsou vhodnější pro cyklisty, kteří jezdí v terénu, protože poskytují více ochrany. Dále je třeba vzít v úvahu, jakou úroveň ochrany potřebujete. Například, cyklistické helmy, které jsou certifikované podle normy EN 1078, poskytují určitou úroveň ochrany, ale nejsou tak odolné jako helmy certifikované podle normy ASTM F1952.

Vyberte si vhodný design

Vzhled cyklistické helmy je důležitým faktorem, který byste měli vzít v úvahu. Nejenže by měla být přilba bezpečná, ale také by měla být stylová. Existují různé styly a barvy, které můžete vybrat, od klasických černých až po nejnovější trendy. Také byste měli zvážit, jakou úroveň pohodlí potřebujete. Některé helmy mají vyměnitelné vnitřní polstrování pro lepší pohodlí, zatímco jiné mají nastavitelnou pásku, aby se dobře přizpůsobily vaší hlavě.

Vyberte si správný materiál

Při výběru cyklistické helmy byste také měli vzít v úvahu materiál, ze kterého je vyrobena. Nejčastěji se používá polykarbonát, který je lehký a odolný. Existují také helmy vyrobené z uhlíkových vláken, které jsou ještě lehčí a odolnější, ale také dražší. Také byste měli zvážit, zda je přilba vyrobena z recyklovaných materiálů, což je pozitivní pro životní prostředí.

Vyberte si správnou funkci

Dalším důležitým faktorem při výběru cyklistické helmy je zvážit, jaké funkce potřebujete. Některé helmy mají integrované světla, která vám pomohou být viditelnější v noci. Další funkce, které byste měli zvážit, jsou odnímatelné přilby, které jsou pohodlné a umožňují vám snadno přenášet helmu, a také větrací otvory, které vám pomohou udržet hlavu v chladu.

Vyberte si správnou cenu

Cena je také důležitým faktorem při výběru cyklistické helmy. Nejlevnější helmy mohou stát jen pár desítek dolarů, ale dražší modely mohou stát až několik stovek dolarů. Je důležité si uvědomit, že cena ne vždy znamená kvalitu. Proto je důležité zvážit všechny faktory, které jsme zmínili výše, abyste se ujistili, že získáte kvalitní helmu, která bude dobře sloužit a bude bezpečná.

Závěr

Výběr správné cyklistické helmy může být pro mnohé cyklisty náročný úkol. Je to důležité rozhodnutí, protože nejenže je cyklistická přilba nezbytná pro bezpečnost, ale také může ovlivnit komfort a pohodlí cyklisty. Proto je důležité, abyste se při výběru cyklistické helmy zaměřili na několik klíčových bodů, abyste zajistili, že vám bude dobře sloužit. Nejdůležitějším krokem je zvolit správnou velikost, poté vybrat správný typ, vybrat vhodný design, vybrat vhodný materiál a vybrat správnou funkci. Nakonec byste měli zvážit i cenu, abyste se ujistili, že získáte kvalitní helmu, která bude dobře sloužit a bude bezpečná.

Tento článek jsme napsali proto, abyste lépe pochopili, jak si vybrat cyklistické helmy. Podívejte se přímo do naší kategorie cyklistické helmy na naší webové stránce Umění výběru - srovnávač produktů


Přečtěte si i naše další články

Kategorie: Cyklistické helmy
Sdílet:

Doporučené kategorie

Doporučené obchody