Největší srovnávač produktů v ČR

Jak vybrat snowboardové a lyžařské helmy?

Autor: Luboš Nehyba Publikováno: 10.11.2023
Jak vybrat snowboardové a lyžařské helmy?

Jak vybrat snowboardové a lyžařské helmy

Snowboardové a lyžařské helmy jsou nezbytnou součástí výbavy pro každého lyžaře a snowboardistu. Jejich primárním účelem je chránit hlavu před úrazy, které mohou být způsobeny pády, nárazy nebo jinými nehodami na sjezdovce. Vybrat správnou snowboardovou nebo lyžařskou helmu může být pro někoho obtížné, protože existuje mnoho různých typů a modelů. Tento článek vám pomůže vybrat správnou helmu, abyste se mohli zabývat svým oblíbeným sportem bezpečně.

Vyberte si správnou velikost

Velikost je klíčovým faktorem při výběru snowboardové a lyžařské helmy. Musí být správně přizpůsobena velikosti vaší hlavy, aby byla pohodlná a aby poskytla maximální ochranu. Výrobci helmy obvykle uvádějí velikost v palcích nebo centimetrech. Měřte obvod hlavy a porovnejte jej s velikostmi uvedenými výrobcem. Pokud je obvod vaší hlavy mezi dvěma velikostmi, vyberte si tu menší.

Vyberte si správný typ

K dispozici jsou dva typy snowboardových a lyžařských přilb. Prvním je otevřená přilba, která je nejčastěji používaná. Je lehčí, pohodlnější a obvykle má větrací otvory, aby se zabránilo přehřátí. Druhým typem je uzavřená přilba, která je obvykle vyrobena z pevnějšího materiálu a poskytuje lepší ochranu. U těchto přileb je obvykle méně větracích otvorů.

Vyberte si správný materiál

Snowboardové a lyžařské helmy jsou obvykle vyrobeny z plastu, kovu nebo kompozitních materiálů. Plastové přilby jsou lehčí a obvykle mají větší větrací otvory. Kovové přilby jsou obvykle těžší, ale poskytují lepší ochranu. Kompozitní materiály jsou lehčí než kov, ale poskytují stejnou ochranu.

Vyberte si správný design

Dalším faktorem při výběru snowboardové a lyžařské helmy je design. Existuje mnoho různých druhů designu, které se liší velikostí, barvou, styly a dokonce i detaily. Vybírejte si design, který se vám líbí a který je v souladu s vaším osobním stylem.

Výhody a nevýhody snowboardových a lyžařských přileb

Snowboardové a lyžařské helmy mají mnoho výhod, včetně toho, že poskytují lepší ochranu proti pádům a nárazům. Jsou také pohodlné a mají větrací otvory, aby se zabránilo přehřátí. Nevýhodou je, že mohou být nepohodlné a obtížné nosit, pokud nejsou správně vybrané.

Současné trendy

V poslední době se objevilo mnoho nových trendů v snowboardových a lyžařských přilbách. Některé přilby mají doplňky, jako jsou brýle, čepice, šály a dokonce i kamery pro snímání videa. Také se objevují nové materiály, jako jsou kompozitní materiály, které jsou lehčí a poskytují lepší ochranu.Ať už jste začátečník nebo zkušený lyžař nebo snowboardista, správná snowboardová nebo lyžařská přilba je nezbytná pro bezpečnou jízdu. Vyberte si správnou velikost, typ, materiál a design, abyste byli pohodlní a chráněni. Existují mnoho současných trendů, takže si můžete vybrat přilbu, která vám bude vyhovovat.

Tento článek jsme napsali proto, abyste lépe pochopili, jak si vybrat snowboardové a lyžařské helmy. Podívejte se přímo do naší kategorie snowboardové a lyžařské helmy na naší webové stránce Umění výběru - srovnávač produktů


Přečtěte si i naše další články

Sdílet:

Doporučené kategorie

Doporučené obchody